O nás

U nás i vo svete stále rastie dopyt po kvalitných destilátoch. Preto sme v spoločnosti ST. NICOLAUS nadviazali na dlhoročnú tradíciu a know-how našej maďarskej pálenice vo Vásárosnamény a vytvorili sme exkluzívnu edíciu destilátov, ktoré uspokoja aj toho najnáročnejšieho spotrebiteľa. Tajomstvo lahodnej chuti spočíva v starostlivom výbere tých najlepších odrôd ovocia, ktoré dozrievajú v úrodnej oblasti a ideálnych klimatických podmienkach blízko pálenice. Výroba je od začiatku až do konca v rukách našich najlepších majstrov.

obrázok prírody

Na výrobu destilátov starostlivo vyberáme len tie najlepšie odrody ovocia, najmä z povodia riek Tisza a Szamos. Náplavové pôdy v tomto regióne sú bohaté na živiny a v kombinácii s optimálnym počtom zrážok a slnečných dní ideálne vyživujú ovocné stromy, na ktorých sa rodí ovocie s veľmi bohatou chuťou. Dôkazom výnimočnosti ovocia z tohto regiónu je aj to, že až 3 pálinky z tohto regiónu majú chránené zemepisné označenie: Satmárska slivovica, Sabolčská jablkovica a Višňovica z regiónu Újfehértó.

Ochutnavka destilatu

Attila Csobolya

Majster páleničiar

Atilla, rodák z Vásárosnamény, reprezentuje maďarskú tradíciu výroby destilátov. Jeho doménou je starostlivá práca s ovocím, vďaka ktorej sa pri pálení zachováva ovocná chuť bez horkosti. Atilla dohliada na pálenie v našej pálenici už od roku 1990. Absolvoval množstvo školení a je pravidelným porotcom pri rôznych súťažiach. Je zakladajúcim členom rytierskeho rádu pálinky v regióne Szabolcs – Szatmár – Bereg, ktorého poslaním je propagácia lokálneho ovocia. Destiláty, ktoré vznikli pod jeho dohľadom získali množstvo ocenení.

Patrick Brisset so psom

Patrick Brisset

SUPERVISOR

Patrick pochádza z rodiny, ktorá produkuje víno pre koňaky už viac ako 340 rokov a on sám je známym francúzskym producentom koňaku z oblasti Cognac. Je vynikajúcim odborníkom na destiláciu a stárenie destilátov v sudoch. Jeho cenné rady sme využili pri destilácií ovocia pre Várda Exclusive Edition.

Gyula Szanyó

Gyula Szanyó

Pálinka Master Engineer

Ovocným destilátom sa venuje už niekoľko rokov. Vyštudoval odbor inžinierstvo výroby destilátov na prestížnej univerzite v Budapešti. Ako prvý na Slovensku získal titul MASTER distiller engineer. Jeho vedomosti a vášeň pre výrobu unikátneho produktu nám pomohli získať destiláty výnimočnej kvality. Je kvalifikovaným porotcom pre hodnotenie destilátov. Jeho snahou je skvalitniť kultúru servírovania a vychutnávania ovocných destilátov na Slovensku.